-->

2011. november 22., kedd

Karàcsonyi keksz


Hozzàvalòk:
100 gr margarin/vaj
300 gr. liszt (èn mostanàban teljes kiorlèsut hasznàlok, ill. fele-fele arànyban, finomabb, teltebb ìzu ès persze egèszsègesebb)
8 gr. sutopor
100 gr porcuki
2 tojàs
fèl citrom reszelt hèja

èn lehet hogy egy kis mèzet is hozzàadok, meg talàn fahèjat.

Keverjuk ossze, nyùjtsuk el, szaggassuk ki szèp kis karàcsonyi formàkkal, majd sussuk meg, kb 20p ( Teljes kiorlèsuvel kicsit tovàbb kell sutni, mint normàl liszttel.)

Kozben kèszìtsuk el a màzat:
porcukrot nagyon pici forrò vìzzel masszàvà keverunk, vàlasszuk szèt annyi tàlkàban, ahànyfèle szìnt szeretnènk, ès adjunk hozzà pàr csepp ètelszìnezèket:) (Sparban 100 forintèrt lehet kapni egy kis uvegcsèt, szerintem èletem vègèig elèg lesz:D)

Innen kezdve minden a fantàziànkra van bìzva;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése