Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dkg darált dió
1 tojás
1 kiskanál őrölt gyömbér
csipetnyi só
Díszítéshez:
25 dkg porcukor
8 evőkanál rum
fél dióbelek
Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a dióval, a sóval és a gyömbérrel. Hozzáadjuk a margarint és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Fóliában fél óráig a hűtőben pihentetjük.
2. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle.
3.Sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
4. Közben a porcukrot a rummal simára keverjük, és megkenjük a csillagok tetejét. Fél dióval díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése