-->

2011. november 16., szerda


Szoktatok sajàt kèzzel kèszìtett dìszeket akasztani a Karàcsonyfàra?
En idèn diòhèjat fogok festeni. Sok diòt meg tudtam ùgy pucolni, hogy csak kettèvàlasztottam oket, ìgy a szèp, nagy fèl hèjak èpek maradtak. Egy-egy hèjra pirossal, arannyal, ezusttel ès fehèrrel fogok festeni kulonbozo motìvumokat. Angyalt, hòpelyhet, kiskaràcsonyfàt, csillagot, talàn Mèzit is;) De majd a pillanat szuli.
Anyukàmmal Advent idejèben mindig elmentunk tobozokat gyujteni, majd lefùjtuk arany, ezust ès bronz szìnu festèkkel. Persze ezt ma màr megkapjuk az Auchanban pèldàul, csak egy kicsit kell a zsebunkbe nyùlni. Dehàt kit hoz làzba leemelni a polcròl, amikor magunk is elkèszìthetjuk?:) Sètàlunk egy jòt, kivàlasztjuk a legszebbeket, majd az otthoni melegben, karàcsonyi dalokkal a hàttèrben jàtszunk. Màs kèrdès, hogy festèkspray-re is lesz szuksègunk, de ha ugyesek vagyunk, pàr èvig kitart egy-egy flakon. (Ne felejtsuk el hasznàlat utàn fejre àllìtani ès kifùjni a maradèk festèket a fejbol, ìgy nem szàrad be.)

Talàlhatunk a neten kulonbozo brossùràkat, amit vastag papìrbòl kivàghatunk. Tavaly angyalkàkat osztogattam a kornyèken lakò ismerosok kilincseire^^
Arra is gondoltam, vàgok kristàlyhòpelyheket fehèr papìrbòl ès az asztal uveglapja alà teszek nèhànyat. Csak legyen ideje az embernek;)

1 megjegyzés:

  1. Huh, ez nagyon jó ötlet! :)
    Nincs kedved valamikor összeülni és együtt készíteni mondjuk adventi koszorút is? Nekünk elég sok alapunk van, meg cucc is hozzá. Mit szólsz? Jó lenne kicsit hangolódni a karácsonyra, idén végre szeretném megfogni és megélni az ünnepet és nem csak elrohanni mellette.

    VálaszTörlés